Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos hercegnő burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 tk só
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg fagyasztott spenót
  • 2 tojássárgája


Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük és burgonyanyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a felengedett spenótot, a 2 tojássárgáját, a vajat, és alaposan összekeverjük. A burgonyapüré masszát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.

200-210 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc).

Frissen, melegen tálaljuk sültek, párolt húsok, vagy halak mellé.

[box style=”info”]Elkészítése egyszerű, azonban nagyon látványos. Nagy valószínűséggel a spenótot nem szerető gyerek is szívesen fogja enni, mert a külseje ropogós, a belseje puha, a színe tavaszias 🙂 Ha Liga margarinnal készítjük, tej-, és gluténmentes köretet kapunk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/spenotos-hercegno-burgonya/