Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült fűszeres céklasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 fej cékla
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 kávéskanál rózsabors (vagy fehérbors)
  • csipet só

Elkészítése

A céklát alaposan mossuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és főzzük puhára.

Amikor puhára főtt, öntsük le a vizet, hűtsük ki teljesen, majd pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra.

A köménymagot tegyük egy serpenyőbe, majd pár pillanat alatt pörköljük meg. Ezután öntsük egy mozsárba, adjuk hozzá a rózsaborsot, majd őröljük finomra.

Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a felkockázott céklát és rázogatva, kevergetve pirítsuk pár percig. Közben sózzuk, szórjuk meg a rózsaborsos-köménymagos keverékkel, csorgassuk rá a mézet és a balzsamecetet és pároljuk 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről és hűtsük ki.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/sult-fuszeres-ceklasalata/