Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg sütnivaló burgonya
- 1 liter olaj
- 1 szál rozmaring
- 8 gerezd pucolatlan fokhagyma
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Az olajat feltesszük a tűzhelyre, és a lángot legnagyobb fokozatra állítjuk. A burgonyát belerakjuk a hideg olajba és hagyjuk sülni, majd fél úton rászórjuk a rozmaringot, és a fokhagymát.
Így sütjük meg szép pirosra. Ha megsült kiszedjük egy itatós papírra, köré halmozzuk a sült fokhagymát, rozmaringot, és tálalhatjuk sült húst mellé.
[box style=”info”]Nem tévedés, az így elkészült sült krumpli kívül ropogós, belül finom puha. Régóta így készítem, nem kell félni attól, hogy magába szívja az olajat bármennyire hihetetlen is.[/box]


