Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült, zöldséges karfiolrizs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej közepes karfiol
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,5 db kápia paprika
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A karfiolról eltávolítjuk a leveleket, majd rózsáira szedjük. A vastag részeit a rózsáknak eltávolítjuk.

A karfiolrózsákat egy késes aprítóban rizs állagúra aprítjuk több részletben.

A zöldhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A répát lereszeljük vagy nagyon vékonyra felszeljük.

Az olajat egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük, majd elkezdjük dinsztelni rajta a zöldhagymát, majd pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát is. 1-2 perc múlva beletesszük a zöldségeket is (karfiol, paprika, répa).

7-10 percig kevergetve sütjük. Fontos, hogy amíg még nyers, addig ne sózzuk, mert akkor levet fog engedni és inkább főni fog, mint sülni!

Amikor már nem nyersek a zöldségek, de még kissé ropogósak, akkor megsózzuk és borsozzuk, valamint belekeverjük az aprított petrezselymet is.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/sult-zoldseges-karfiolrizs/