Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült zöldségkeverék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg vegyes zöldség (zeller, sárgarépa, fehérrépa tetszés szerint, nagyjából egyformára vágva, karfiol, brokkoli rózsáira szedve)
  • 1 db közepes burgonya
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • zsemlemorzsa
  • fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál őölt paprika
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

A zöldségeket sós vízben félig megfőzzük. Először a zellert, sárgarépát, fehérrépát, majd kb 2-3 perc a után hozzáadjuk a burgonyát, majd a karfiolt és utoljára a brokkolit. A brokkoli beletétele után még 1-2 percig főzzük.

Leszűrjük, tálba tesszük és hagyjuk kihűlni.

A tojást felverjük és ráöntjük a zöldségekre, majd összekeverjük. Reszelt sajtot, zsemlemorzsát, sót, borsot, fokhagymaport, őrölt paprikát, petrezselyemzöldet szórunk rá és összekeverjük.

Kikenünk egy tepsit zsiradékkal, belerakjuk a fűszerezett zöldséget és 200 fokon megsütjük kb 2-25 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/sult-zoldsegkeverek/