Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalvétagombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 4 darab zsemle (szikkadt)
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg finomliszt
  • só
  • bors

Elkészítése

A zsemléket kis kockákra vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.

A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, majd a zsemlekockákat és alaposan elkeverjük. A masszát 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe tesszük.

180 fokon kb 20-25 percig sütjük vagy amíg szépen el nem kezd pirulni a teteje.

Szeletelve adjuk bármilyen (szószos) hús mellé köretként.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/szalvetagomboc-3/