Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos sajt rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sajt
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál szezámmag

Rizshez

  • 2 dl rizs
  • 1 csomag mazsola
  • csipet só
  • olaj

Elkészítése

A rizst kevés olajon megpírítjuk, majd 4 dl vizet ráöntünk. Ízlés szerint megsózzuk és belekeverjük a megmosottt mazsolát.

Amikor felforrt, lefedjük és mérsékelt lángon puhára pároljuk.

A sajtot nem túl vékonyan felszeleteljük. A sajtszeleteket lisztbe, majd sóval enyhén felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A bepanírozott sajtdarabokat újra beleforgatjuk a tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába.

A kétszer bepanírozott sajtokat felforrósított olajban pirosra sütjük, közben egyszer megforgatjuk.

A kész rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/szezammagos-sajt-rizzsel/