Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 nagyobb tojás
- 1 csapott tk só
- 1 ek olaj
- 1,6 dl tej
- 23 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 10 dkg fehér tönkölybúzaliszt
Elkészítése:
Egy fazékban bő vizet forralunk. A tojásokat a sóval, tejjel, olajjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszteket. Addig keverjük, míg a liszt teljesen átnedvesedik.
Ha gyöngyözve forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit.
Ha feljöttek a felszínre, akkor még 2-3 percet főzzük, majd sós hideg vízre szedjük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Melegen kínáljuk.
[box style=”info”]Már rég izgatta a fantáziámat, hogy az egyik kedvenc köretünket, a nokedlit egy kicsit egészségesebb változatban is elkészítsem. Elsőre nagyon szokatlan az íz világa, de pár falat után egész jó. Nem kemény, de ahogyan a másik társa is, igényli a szaftos húst.
Egyszerű csirkemell paprikáshoz kínáltam kísérőként.[/box]

