Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tócsni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 4 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • olaj

Elkészítése

Massza:

A krumplit és a vöröshagymát tisztítsuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd keverjük el alaposan.

Formázás és sütés:

A masszából formázzunk golyókat vagy ha szeretnénk, lapítsuk ki őket. Forró olajban süssük aranybarnára, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.

Tálalás:

A tócsnit frissen, melegen kínáljuk egy-egy kanál tejföllel a tetején.

Tipp:

A tésztába keverhetünk apróra vágott kaprot vagy snidlinget is, így friss, fűszeres ízt adva az ételnek. Ha könnyebb változatot szeretnénk, a golyókat sütőben, kevés olajjal is elkészíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/tocsni-4/