Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tokaji aszús párolt káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db fejes káposzta
  • 3 ek étolaj
  • 3 ek cukor
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 ek ecet
  • 2 dl tokaji aszú
  • só


Elkészítése:

A cukrot megpirítom (karamellízálom). Ha szép aranybarna színű, ráöntöm az olajat, megszórom őrölt köménnyel és rádobom a legyalult, vagy vékonyra szeletelt fejes káposztát.

Ízlés szerint sózom, aláöntöm az aszút, ecetet és fedő alatt, kb. 30 perc alatt, puhára párolom.

Ha a káposzta megpuhult a maradék levet fedő nélkül elfőzöm. Az aszú alapból édes, ezért nem volt szükség édesíteni, de akinek így kevés, az ízlés szerint adhat hozzá cukrot, vagy édesítőt.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/tokaji-aszus-parolt-kaposzta/