Elkészítése
A fokhagymát megtisztítjuk, majd kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. Amikor aranyszínű, kiszedjük és félretesszük.
A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobb szemeket kettő-három darabba vágjuk. Papírtörlővel megtöröljük, majd a forró olajba tesszük, és hagyjuk pirulni. Nem szükséges gyakran kevergetni, elég akkor, amikor az alja már szép pirosra sült.
Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a burgonyához adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, lefedjük, és 2–3 percig együtt pirítjuk. Amikor már majdnem kész, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és visszatesszük a félretett fokhagymát. Azonnal tálaljuk.
Tipp
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés chilipehellyel vagy füstölt paprikával is megszórhatjuk a burgonyát. Kiváló köret sült húsok mellé, de friss salátával önálló fogásként is fogyasztható.

