Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Köretek receptjei

Újhagymás burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Újhagymás burgonya egy egyszerű és ízletes köret, amely tökéletes kísérője húsoknak vagy akár önálló fogásként is megállja a helyét. A ropogósra sült burgonya, a pirult fokhagyma és a friss fűszerek remekül kiegészítik egymást.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.12.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A fokhagymát megtisztítjuk, majd kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. Amikor aranyszínű, kiszedjük és félretesszük.

A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobb szemeket kettő-három darabba vágjuk. Papírtörlővel megtöröljük, majd a forró olajba tesszük, és hagyjuk pirulni. Nem szükséges gyakran kevergetni, elég akkor, amikor az alja már szép pirosra sült.

Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a burgonyához adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, lefedjük, és 2–3 percig együtt pirítjuk. Amikor már majdnem kész, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és visszatesszük a félretett fokhagymát. Azonnal tálaljuk.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés chilipehellyel vagy füstölt paprikával is megszórhatjuk a burgonyát. Kiváló köret sült húsok mellé, de friss salátával önálló fogásként is fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is