Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Újhagymás burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg apró burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A fokhagymát megtisztítjuk, majd kevés olajon serpenyőben megpirítjuk. Amikor aranyszínű, kiszedjük és félretesszük.

A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobb szemeket kettő-három darabba vágjuk. Papírtörlővel megtöröljük, majd a forró olajba tesszük, és hagyjuk pirulni. Nem szükséges gyakran kevergetni, elég akkor, amikor az alja már szép pirosra sült.

Az újhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a burgonyához adjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, lefedjük, és 2–3 percig együtt pirítjuk. Amikor már majdnem kész, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és visszatesszük a félretett fokhagymát. Azonnal tálaljuk.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, kevés chilipehellyel vagy füstölt paprikával is megszórhatjuk a burgonyát. Kiváló köret sült húsok mellé, de friss salátával önálló fogásként is fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/ujhagymas-burgonya/