Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges bulgur recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csésze bulgur (nagyobb szemű)
  • 2 sárgarépa
  • 1 paszternák (v. zöldség)
  • 10 dkg zöldborsó
  • őrölt bors
  • só
  • olívaolaj
  • víz


Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd ízlés szerinti méretben zsülienre vágjuk.

Egy edénybe vizet öntünk, felforraljuk, majd enyhén sózzuk. Beleöntjük a bulgurt, és hozzáadjuk a zsülienre vágott zöldségeket és a zöldborsót. (Én fagyasztott borsót használtam.)

Kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd tésztaszűrőbe öntjük, és jól lecsepegtetjük.

Egy edénybe pici olajat öntünk, kicsit felmelegítjük, majd ráöntjük a lecsepegtetett zöldséges bulgurt. Ízlés szerint sózzuk, pici borsot őrlünk rá, majd óvatosan összekeverjük.

Tálalhatjuk húsok mellé köretként, de így magában is fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/zoldseges-bulgur/