Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zöldséges rizs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg rizs
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 doboz kukorica
  • 1 üveg zöldborsókonzerv
  • delikát
  • só
  • bors
  • kevés olaj

Elkészítése

A rizst alaposan megmossuk, majd lábasba tesszük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Főzés közben folyamatosan kevergetjük, amíg a víz körülbelül a felét elfövi. Ekkor elzárjuk alatta a tüzet, megsózzuk, delikáttal és borssal ízesítjük, majd lefedve, időnként átkeverve hagyjuk a saját gőzében megpuhulni. Ha szeretnénk, kevés olajat is önthetünk rá, így a szemek nem tapadnak össze.

Amíg a rizs puhul, a zöldségeket – a felkarikázott sárgarépát, a borsót és a kukoricát – enyhén megpároljuk. Ha a rizs elkészült, összeforgatjuk a párolt zöldségekkel, és azonnal tálalhatjuk.

Tipp

A zöldséges rizst feldobhatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy egy kevés vajjal, amitől még ízletesebb és krémesebb lesz. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, adhatunk hozzá apró kockára vágott sonkát vagy pirított gombát is.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/zoldseges-rizs-2/