Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Zsemlegombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db zsemle
  • tej
  • 1 evőkanál olaj
  • finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 dkg élesztő
  • só

Elkészítése

A szikkadt zsemléket kockákra vágjuk, és az olajban megpirítjuk. Ezután leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és egy óráig állni hagyjuk, hogy a zsemle jól megszívhassa magát.

Ekkor ütjük bele a tojásokat, a sóval ízesítjük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk. Könnyebb lesz a gombócunk, ha egy dkg élesztőt is morzsolunk a tejbe, és azzal dagasztjuk meg a tésztát.

Tíz percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formálva belőle, sós vízben 5-10 percig főzzük. Tálalás előtt vágjunk ketté egy gombócot, és kóstoljuk meg, hogy átfőtt-e.

Leginkább vadas húshoz és szalontüdőhöz illik, de bármelyik bő mártásos pecsenyéhez is tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/koretek-receptjei/zsemlegomboc/