Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Almás táska kalácsból

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6-8 szelet kalács 2 alma 2-3 ek cukor (barna) 1 kk fahéj vagy almás fűszerkeverék kevés reszelt citromhéj 2-3 ek vaníliás pudingpor vagy keményítő 1 ek vaj Elkészítése: A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, a cukrot, a fűszereket és fedő pár perc alatt puhára […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karamella
Beküldte: 2016.04.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet kalács
  • 2 alma
  • 2-3 ek cukor (barna)
  • 1 kk fahéj vagy almás fűszerkeverék
  • kevés reszelt citromhéj
  • 2-3 ek vaníliás pudingpor vagy keményítő
  • 1 ek vaj


Elkészítése:

A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, a cukrot, a fűszereket és fedő pár perc alatt puhára pároljuk. A pudingport (vagy keményítőt) kikeverjük kevés vízzel, hozzáöntjük az almához és besűrítjük vele.

A vékonyra szeletelt kalácsok egyik oldalát vékonyan megvajazzuk. Egy szelet kalácsot a vajas oldalával lefelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük.

Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb szelet kaláccsal, ezúttal a vajas felével felfelé. A sütőt összecsukjuk és aranybarnára sütjük.

Porcukorral hintve tálaljuk melegen, frissen.

[box style=”info”]Ha megmaradt a kalács, ne dobd ki, csinálj belőle ilyen almás táskát szendvicssütőben.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Karamella
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is