Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás táska kalácsból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet kalács
  • 2 alma
  • 2-3 ek cukor (barna)
  • 1 kk fahéj vagy almás fűszerkeverék
  • kevés reszelt citromhéj
  • 2-3 ek vaníliás pudingpor vagy keményítő
  • 1 ek vaj


Elkészítése:

A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, a cukrot, a fűszereket és fedő pár perc alatt puhára pároljuk. A pudingport (vagy keményítőt) kikeverjük kevés vízzel, hozzáöntjük az almához és besűrítjük vele.

A vékonyra szeletelt kalácsok egyik oldalát vékonyan megvajazzuk. Egy szelet kalácsot a vajas oldalával lefelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük.

Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb szelet kaláccsal, ezúttal a vajas felével felfelé. A sütőt összecsukjuk és aranybarnára sütjük.

Porcukorral hintve tálaljuk melegen, frissen.

[box style=”info”]Ha megmaradt a kalács, ne dobd ki, csinálj belőle ilyen almás táskát szendvicssütőben.[/box]

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/almas-taska-kalacsbol/