Előkészítés:
A leveles tésztát kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk (vagy használhatunk előre nyújtott változatot is). A tésztát akkora négyszögekre vágjuk, hogy kényelmesen beleférjenek a szendvicssütőbe.
Töltelék:
Az almákat meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy kis edényben 2 evőkanál vízzel enyhén megpároljuk, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Ezután hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot.
Töltés és sütés:
A leveles tészta egyik oldalára halmozunk a töltelékből, majd átlósan ráhajtjuk a másik felét, hogy háromszög formát kapjunk. Felforrósított szendvicssütőben aranybarnára és ropogósra sütjük.
Tálalás:
A kész almás táskákat porcukorral megszórva kínáljuk. Melegen a legfinomabb.
Tipp:
A töltelékhez adhatunk darált diót vagy mazsolát is, így még tartalmasabb lesz. Ha szeretnénk krémesebb változatot, a párolt almához egy kanál baracklekvárt is keverhetünk.