Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás táska szendvics sütőben recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab alma
  • 50 dkg leveles tészta (500 g)
  • cukor
  • szegfűszeg őrölt szegfűszeg
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Előkészítés:

A leveles tésztát kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk (vagy használhatunk előre nyújtott változatot is). A tésztát akkora négyszögekre vágjuk, hogy kényelmesen beleférjenek a szendvicssütőbe.

Töltelék:

Az almákat meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy kis edényben 2 evőkanál vízzel enyhén megpároljuk, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Ezután hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot.

Töltés és sütés:

A leveles tészta egyik oldalára halmozunk a töltelékből, majd átlósan ráhajtjuk a másik felét, hogy háromszög formát kapjunk. Felforrósított szendvicssütőben aranybarnára és ropogósra sütjük.

Tálalás:

A kész almás táskákat porcukorral megszórva kínáljuk. Melegen a legfinomabb.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk darált diót vagy mazsolát is, így még tartalmasabb lesz. Ha szeretnénk krémesebb változatot, a párolt almához egy kanál baracklekvárt is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/almas-taska-szendvics-sutoben/