Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Epres gombóc eperöntettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az epreket megmossuk levágjuk a végét, szárazra töröljük és félretesszük. A zsemlemorzsát világos barnára pirítjuk az olajon. Az öntetet úgy készítjük, hogy az epret egy kis edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot és az ecetet, majd feltesszük főni. Ha felforrt, akkor átpasszírozzuk és kész is az eper öntet. A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és egy edénybe […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2019.06.16.

A gombóchoz

Az öntethez

Elkészítése

Az epreket megmossuk levágjuk a végét, szárazra töröljük és félretesszük.

A zsemlemorzsát világos barnára pirítjuk az olajon.

Az öntetet úgy készítjük, hogy az epret egy kis edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot és az ecetet, majd feltesszük főni. Ha felforrt, akkor átpasszírozzuk és kész is az eper öntet.

A megtisztított burgonyát kockára vágjuk és egy edénybe tesszük, majd bő, sós vízben megfőzzük.

A megfőtt és kihűlt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojást, beleszórjuk a lisztet, sózzuk, majd összegyúrjuk.

A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk és minden tészta közepébe teszünk egy szem epret. Összecsípjük a négy sarkát és gombócot formázunk a tésztából.

Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat.

Addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Ekkor azonnal kiszedjük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.

Az epres gombócokat az eper öntettel kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is