Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas-bundás alma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A bundás almához

  • 3 tojássárgája
  • só
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojásfehérje
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl szóda
  • 4 darab nagy alma
  • olaj a sütéshez

A szóráshoz

  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítése

A tojássárgákat egy kevés sóval és porcukorral simára keverjük, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

Egy nagy tálban elkeverünk 30 dkg lisztet a sütőporral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás keveréket. Kb 1 dl szódával hígítjuk, majd simára keverjük.

Jöhet a masszába a felvert tojásfehérje, majd óvatosan elkeverjük.

Az almákat megpucoljuk, majd vékony gerezdekre vágjuk. Megszórjuk kb 10 dkg liszttel, összeforgatjuk, majd egy villa segítségével belemártjuk a masszába.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük az almákat.

Egy kis tálban elkeverjük a porcukrot a fahéjjal, ezzel fogjuk megszórni a kisült bundás almákat.

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/fahejas-bundas-alma/