Elkészítése
A sütőt 60 fokra előmelegítjük és két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A fele porcukrot 100 ml vízzel összeforraljuk.
Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, közben a maradék porcukrot apránként hozzáadagolva.
A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta és sűrűn folyós nem lesz. Ebbe a szirupba csepegtetjük bele az ételfestéket.
A kész szirupot sugárban hozzácsorgatjuk a habhoz és már gőz fölött tovább keverjük, amíg borotvahab keménységű nem lesz.
Csillagcsöves habzsákból emeletes karikákat nyomunk a tepsire. Ekkor betesszük a sütőbe, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk és 60 fokon szárítjuk 100 percen át. Ha elkészültek, akkor elzárjuk a gázt és a sütőben hagyjuk kihűlni.

