Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hólabda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó

A krémhez:

  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 20 dkg porcukor
  • kókuszreszelék


Elkészítése:

A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.

Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

[box style=”info”]Kókusz csak az oldalán legyen. Kissé időigényes, de nagyon mutatós és finom sütemény. [/box]

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/holabda-4/