Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kismalac krumplipüré recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg margarin
  • só

Díszítéshez

  • 2 szelet párizsi
  • olívabogyó
  • fodros petrezselyemzöld
Kismalacos krumplipüré kép

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, hozzáadjuk a margarint és a tejfölt, majd alaposan kikeverjük, hogy sima pürét kapjunk. Ezután egy tányérra vagy tálcára halmozzuk, és kézzel kismalac formát alakítunk ki belőle. Párizsi szeletből kivágjuk a malac füleit és az orrát, amit a püréhez illesztünk. Az orrára pici majonézt nyomunk. A szemeit olívabogyóból készítjük el. Fodros petrezselyemmel körítjük a malacot, hogy még dekoratívabb legyen.

Jó étvágyat kívánunk ehhez a mókás és finom ételhez!

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/kismalac-krumplipure/