Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverés esetén 160 fokra).
A tojásokat, a cukrot, a lisztet, a kókuszreszeléket, a vaníliakivonatot, az olvasztott vajat és a szeletelt mandula felét egy tálba tesszük. Kézi robotgéppel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett apránként hozzáöntjük a tejet is. A massza híg lesz, de így jó.
Egy magasabb falú sütőtálat kivajazunk, majd beleöntjük a keveréket. Betesszük a sütőbe, és 30–35 percig sütjük, amíg megszilárdul és a teteje enyhén megpirul.
Ezután kivesszük, megszórjuk a maradék mandulával, majd visszatesszük még körülbelül 10 percre, hogy a mandula aranyszínűre piruljon. Hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Tipp
A desszertet feldobhatjuk egy kevés reszelt citromhéjjal vagy narancshéjjal, amit a tésztába keverünk. Ha gyümölcsös változatot szeretnénk, szórhatunk a tetejére friss málnát vagy áfonyát is a mandulával együtt, így üdébb, nyárias ízt kapunk.
