Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Rizspuding

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a rizst vízzel elkevert tejben felforraljuk a cukor felével és a reszelt citromhéjjal. Amikor felforrt, a tűzhely szélére húzzuk vagy nyitott sütőbe tesszük, hogy a rizsszemek megduzzadjanak és magukba szívják a tejet. Fontos, hogy ne keverjük kanállal, csak rázogassuk az edényt, hogy a szemek ne törjenek össze. Amikor a rizs kihűlt, a tojássárgáját összekeverjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.23.

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

Elkészítése

Először a rizst vízzel elkevert tejben felforraljuk a cukor felével és a reszelt citromhéjjal. Amikor felforrt, a tűzhely szélére húzzuk vagy nyitott sütőbe tesszük, hogy a rizsszemek megduzzadjanak és magukba szívják a tejet. Fontos, hogy ne keverjük kanállal, csak rázogassuk az edényt, hogy a szemek ne törjenek össze.

Amikor a rizs kihűlt, a tojássárgáját összekeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a rizshez. Belekeverünk egy kávéskanál lisztet és pudingport. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy könnyű, habos állagot kapjunk. Ha szeretnénk egy kis színt vinni az ételbe, ételszínezéket is adhatunk a keverékhez (például piros és zöld színekkel).

Egy tepsit fagyos zsírral kikenünk, majd finom morzsával meghintjük. A rizses-tojáshabos masszát beleöntjük a tepsibe, és közepes hőfokon (kb. 180°C) 30-45 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

Amikor a sütemény elkészült, meghintjük porcukorral a tetejét. Kínálhatjuk borhabbal, csokoládémártással vagy málnaszörppel, attól függően, kinek mi esik jól.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Török Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is