Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rizspuding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 dkg rizs
  • 0,5 liter tej
  • 1 dl víz
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor

A tepsi kikenéséhez

  • zsír
  • zsemlemorzsa
Rizs puding

Elkészítése

Először a rizst vízzel elkevert tejben felforraljuk a cukor felével és a reszelt citromhéjjal. Amikor felforrt, a tűzhely szélére húzzuk vagy nyitott sütőbe tesszük, hogy a rizsszemek megduzzadjanak és magukba szívják a tejet. Fontos, hogy ne keverjük kanállal, csak rázogassuk az edényt, hogy a szemek ne törjenek össze.

Amikor a rizs kihűlt, a tojássárgáját összekeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a rizshez. Belekeverünk egy kávéskanál lisztet és pudingport. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét, hogy könnyű, habos állagot kapjunk. Ha szeretnénk egy kis színt vinni az ételbe, ételszínezéket is adhatunk a keverékhez (például piros és zöld színekkel).

Egy tepsit fagyos zsírral kikenünk, majd finom morzsával meghintjük. A rizses-tojáshabos masszát beleöntjük a tepsibe, és közepes hőfokon (kb. 180°C) 30-45 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

Amikor a sütemény elkészült, meghintjük porcukorral a tetejét. Kínálhatjuk borhabbal, csokoládémártással vagy málnaszörppel, attól függően, kinek mi esik jól.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/rizspuding/