A barna cukrot egy nagyobb edényben karamellizáljuk, majd óvatosan felöntjük a vízzel. Ízesítjük fahéjjal és citromlével, és addig melegítjük, amíg a karamell teljesen fel nem oldódik.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd vékony karikákra vágjuk. A cukros-fahéjas lében kb. egy órán át áztatjuk őket. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk az almaszeleteket.
100 °C-ra előmelegített sütőben kezdjük szárítani, közben a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a gőz távozni tudjon. Körülbelül egy óra elteltével megforgatjuk az almaszeleteket, majd további egy órán át szárítjuk. Akkor jó, ha ropogósra szikkadtak.
A kihűlt almakarikákat szellős helyen tároljuk, így sokáig megőrzik a ropogósságukat.
Tipp
Az almaszeleteket szárítás előtt megszórhatjuk egy kevés vaníliás cukorral is, így még illatosabb és édesebb lesz a végeredmény. Ha változatosságra vágyunk, keverhetünk a szirupba szegfűszeget vagy egy kevés reszelt gyömbért is.