Elkészítése
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A száraz hozzávalókat – a lisztet, a kókuszreszeléket, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót – egy tálban összekeverjük, majd félretesszük.
Egy másik tálban a puha vajat a barna cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, az olívaolajat, a sütőtök pürét és a vanília esszenciát. Ezután apránként a tökös masszához keverjük a lisztes elegyet, és simára dolgozzuk.
Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a tepsire, egymástól pár centiméter távolságra. A tetejüket megszórjuk kókuszforgáccsal, mandulaforgáccsal vagy durvára vágott dióval.
A puszedliket 15–17 perc alatt készre sütjük. Puha, omlós, enyhén fűszeres süteményeket kapunk.
Tipp
Ha szeretnénk intenzívebb ízt, a fűszerek közül a gyömbért és a fahéjat bátran növelhetjük. A puszedlik jól záródó dobozban napokig frissek maradnak, így akár előre is megsüthetjük őket vendégvárónak.
