Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökös-kókuszos puszedlik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg barnacukor
  • 25 dkg sült tök
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 35 dkg finomliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor)
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Díszítésnek

  • 5 dkg mandulaforgács (vagy kókusz, vagy dió )

Elkészítése

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A száraz hozzávalókat – a lisztet, a kókuszreszeléket, a fűszereket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót – egy tálban összekeverjük, majd félretesszük.

Egy másik tálban a puha vajat a barna cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, az olívaolajat, a sütőtök pürét és a vanília esszenciát. Ezután apránként a tökös masszához keverjük a lisztes elegyet, és simára dolgozzuk.

Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a tepsire, egymástól pár centiméter távolságra. A tetejüket megszórjuk kókuszforgáccsal, mandulaforgáccsal vagy durvára vágott dióval.

A puszedliket 15–17 perc alatt készre sütjük. Puha, omlós, enyhén fűszeres süteményeket kapunk.

Tipp

Ha szeretnénk intenzívebb ízt, a fűszerek közül a gyömbért és a fahéjat bátran növelhetjük. A puszedlik jól záródó dobozban napokig frissek maradnak, így akár előre is megsüthetjük őket vendégvárónak.

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/tokos-kokuszos-puszedlik/