Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paradicsom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db paradicsom
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg gomba
  • 0,5 db száraz zsemle (tejbe áztatva)
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 gerezd fokhagyma

Díszítéshez

  • 2 szelet sajt
  • majonéz
  • petrezselyemzöld
Töltött papradicsom kép

Elkészítése

A gombát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát, és tovább pirítjuk. Ezután beletesszük a tejbe áztatott és jól kinyomkodott zsemlét, amit fokhagymával és fűszerekkel ízesítünk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát is, amely segít összefogni a tölteléket. A keverékkel megtöltjük a paradicsomokat, ügyelve arra, hogy szépen megteljenek.

A sajtszeletekből kis tappancsokat vágunk ki, amelyeket a paradicsomok alá helyezünk. A paradicsomok arcát majonézzel formázzuk meg, apró pöttyöket nyomva a szemek, a száj, és az orr helyére. Végül egy zöldséglevelet teszünk a paradicsomok tetejére, hogy teljes legyen a díszítés. Az így elkészített paradicsomokat tálalás előtt hűtőbe is tehetjük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/toltott-paradicsom-2/