A gombát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apró csíkokra vágott sonkát, és tovább pirítjuk. Ezután beletesszük a tejbe áztatott és jól kinyomkodott zsemlét, amit fokhagymával és fűszerekkel ízesítünk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát is, amely segít összefogni a tölteléket. A keverékkel megtöltjük a paradicsomokat, ügyelve arra, hogy szépen megteljenek.
A sajtszeletekből kis tappancsokat vágunk ki, amelyeket a paradicsomok alá helyezünk. A paradicsomok arcát majonézzel formázzuk meg, apró pöttyöket nyomva a szemek, a száj, és az orr helyére. Végül egy zöldséglevelet teszünk a paradicsomok tetejére, hogy teljes legyen a díszítés. Az így elkészített paradicsomokat tálalás előtt hűtőbe is tehetjük, hogy az ízek összeérjenek.