Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött paradicsom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 darab paradicsom (lehet több is)
  • 1 szál újhagyma
  • 5 dkg csirkemellsonka
  • 1 evőkanál tejföl
  • 0,5 tubus natúr sajtkrém

Díszítéshez

  • petrezselyem
  • pár szál snidling
  • 6 szem szegfűszeg

Elkészítése

Az újhagymát és a csirkemellsonkát apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a sajtkrémmel és a tejföllel. Ízlés szerint enyhén sózzuk.

A paradicsomok tetejét levágjuk, majd egy kiskanállal óvatosan kivájjuk a belsejüket, hogy megtölthetők legyenek. A kivájt belsejét félretesszük, más ételekhez felhasználhatjuk. A paradicsomokat megtöltjük a krémes töltelékkel.

A díszítéshez az egyik paradicsom tetejére fodros petrezselymet helyezünk “hajként”, a másik kettő tetejére csíkokra vágott snidlinget teszünk. A paradicsomok szemét szegfűszegből készítjük el, a szájat pedig majonézzel rajzoljuk ki.

Tálalás előtt hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/toltott-paradicsom-4/