Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Túrós-epres gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 45 dkg rögös túró
  • 2 tojás
  • 8 dkg puha vaj
  • 6 dkg finomliszt
  • 16 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 3 dkg vaníliás nyírfacukor vagy cukorhelyettesítő
  • 1 mokkáskanál só (csapott)

Töltelék

  • kisebb eperszemek elfelezve vagy nagyobbak felezve

Forgatás

  • kevés vaj
  • zsemlemorzsa (teljeskiőrlésű)

Elkészítése

A túrót a tojásokkal áttörjük (villával vagy krumplinyomóval) és hozzádogozzuk a vajat is. Beletesszük a cukrot/édesítőt, sót és a liszteket, majd összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá, de vigyázzunk, maradjon a tészta puha!

Az epreket megmossuk és kicsumázzuk.

A vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát.

A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk lisztezett felületen és 12 részre vágjuk. Mindegyik tésztára teszünk 1-1 szem epret és gombóccá formázzuk. Egy enyhén lisztezett tálcára sorakoztatjuk a gombócokat.

Egy edényben vizet forralunk, majd addig főzzük a gombócokat, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Szűrőkanállal a zsemlemorzsába szedjük és megforgatjuk benne.

Ízesített tejföllel tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/turos-epres-gomboc/