Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyerekbarát konyha

Túrós zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 zsemle 0,5 kg túró 200 + 100 g tejföl 6 + 1 ek kristálycukor 2 csomag vaníliás cukor 2 ek mazsola 1 citrom héja 0,5 citrom leve 2 tojás csipet só 4 dl tej Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A belsejét kiszedegetjük, és egy sütőpapírral bélelt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 zsemle
  • 0,5 kg túró
  • 200 + 100 g tejföl
  • 6 + 1 ek kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek mazsola
  • 1 citrom héja
  • 0,5 citrom leve
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 4 dl tej


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A zsemlék tetejét levágjuk és félretesszük. A belsejét kiszedegetjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az üres zsemléket.

A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 6 ek cukrot, a vaníliás cukrot, 200 g tejfölt, a citromlevet és a lereszelt héját, egy csipet sót, mazsolát és a tojásokat. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a zsemlék kicsipegetett belsejét is.

A tölteléket egyenlően elosztjuk az üres zsemlékben.

A tejet langyosra melegítjük. A zsemlék levágott tetejét belemártjuk a tejbe, majd ráhelyezzük a megtöltött zsemlékre.

A maradék 100 g tejfölt 1 ek cukorral jól kikeverünk, és megkenjük a zsemléket. A maradék tejet a zsemlék közé locsoljuk.

A már meleg sütőbe téve kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is