A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután a tésztát négy részre hajtogatjuk, majd hagyjuk 4 órán át pihenni a hűtőben.
A pihentetés után újra kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagságúra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat tojássárgájával megkenjük, majd ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, reszelt sajttal, köménymaggal vagy akár mogyoróval.
Díszítés:
A “sünit” kenyércipóból formázzuk meg. Az arcát félbevágott körtéből alakítjuk ki, a szemét margarinból és borsból formázzuk. Az orrára fogpiszkálóra szúrt pogácsát is tehetünk, hogy még mókásabb legyen.
Sütés:
A pogácsákat előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.