Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vegán vöröslencse fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g vöröslencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • 12 db friss bazsalikomlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • kevés étolaj a sütéshez

Elkészítése

A lencsét 1-2 órára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.

Késes aprítóba tesszük a lencsét, majd hozzáadjuk a megpucolt vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket. Teljesen krémes pépet készítünk belőle.

Felhevítjük az olajat egy serpenyőben és a pépből körülbelül egy evőkanálnyi mennyiséget teszünk bele. A tetejét megnyomjuk, hogy fasírt formája legyen, majd mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Hasábburgonyával és mangó chutneyval tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/vegan-voroslencse-fasirt/