Virsli
A virsliket hosszában vágjuk el úgy, hogy az utolsó egy centiméter egyben maradjon, majd kifelé hajlítva szívformát alakítunk ki belőlük. A virslik csúcsát összetűzzük egy fogpiszkálóval, hogy megtartsák a formájukat. A szívformára hajlított virsliket egy kiolajozott serpenyőbe tesszük. Amikor a virslik elkezdenek sülni, mindegyik közepébe egy tojást ütünk, és lassú tűzön sütjük őket, amíg a tojás megszilárdul. A tojásokat enyhén sózzuk meg.
Reggeli szívek
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a vizet, a cukrot, a sót, az olajat, valamint a tejfölt vagy habtejszínt, végül pedig a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan, hólyagosra kidolgozzuk, majd letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, liszttel meghintett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, és 10-12 darabra osztjuk. A tésztadarabokból gombócokat formálunk, majd egyenként oválisra nyújtjuk őket. A tésztát felcsavarjuk, a két végét hegyesre sodorjuk a kezünkkel, majd éles késsel az egyik végén, körülbelül 2-3 cm-t kihagyva végigvágjuk. A két tészta “szárat” egymással szemben, a csücsök felé felcsavarjuk, így kialakítva a szívformát. A kész szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, konyharuhával letakarjuk, és még körülbelül 20 percet kelesztjük. Kikeverjük a tojássárgáját egy evőkanál tejjel, megkenjük vele a szíveket, majd előmelegített sütőben, 175°C-on pirosra sütjük.
Kaszinótojás
A keményre főtt tojásokat egy hegyes éles késsel cakkosan bevágjuk, majd a sárgájukat kiemeljük. A tojássárgákat majonézzel, kevés mustárral, sóval és reszelt szerecsendióval alaposan kikeverjük, majd púposan visszatöltjük a tojásfehérjék alsó felébe. A tojásfehérjék felső felét a tojáskrém tetejére helyezzük, így csibéket formázva, amelyeket akár szemekkel és csőrrel is díszíthetünk.