Elkészítése
Először a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket vékonyra kisodorjuk, és megkenjük olvasztott zsírral. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük. A tésztának legalább 1-2 órát pihennie kell, de akár másnap is felhasználható. A tésztába nem szükséges se sót, se cukrot tenni. Szabadon formázhatjuk, és ízlés szerint bármilyen töltelékkel megtölthetjük. A végeredmény szép leveles és porhanyós tészta lesz.
A tésztát téglalap alakúra vágjuk, és mindegyik darabra egy fél virslit helyezünk, majd feltekerjük. A tetejét három helyen bevágjuk, úgy, hogy a virslit is kissé bevágjuk. A feltekert tésztákat felvert tojással lekenjük, majd sütőben aranybarnára sütjük.
Kapros saláta elkészítése:
A salátát alaposan megmossuk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A többi hozzávalót (például kefirt, tejfölt, apróra vágott kaprot, sót, borsot, esetleg egy kevés cukrot) összekeverjük, és a salátára öntjük. Jól összeforgatjuk, és frissen tálaljuk.

