Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Virslis bucik recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája

A lekenéshez

  • zsír (olvasztott )

A töltelékhez

  • virsli

A tálaláshoz

  • kapor
  • 2 dl tejföl (joghurt is lehet)
  • só
  • bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma ( reszelve)
  • saláta
Virslis bucik kép

Elkészítése

Először a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket vékonyra kisodorjuk, és megkenjük olvasztott zsírral. A tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük. A tésztának legalább 1-2 órát pihennie kell, de akár másnap is felhasználható. A tésztába nem szükséges se sót, se cukrot tenni. Szabadon formázhatjuk, és ízlés szerint bármilyen töltelékkel megtölthetjük. A végeredmény szép leveles és porhanyós tészta lesz.

A tésztát téglalap alakúra vágjuk, és mindegyik darabra egy fél virslit helyezünk, majd feltekerjük. A tetejét három helyen bevágjuk, úgy, hogy a virslit is kissé bevágjuk. A feltekert tésztákat felvert tojással lekenjük, majd sütőben aranybarnára sütjük.

Kapros saláta elkészítése:

A salátát alaposan megmossuk, majd 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A többi hozzávalót (például kefirt, tejfölt, apróra vágott kaprot, sót, borsot, esetleg egy kevés cukrot) összekeverjük, és a salátára öntjük. Jól összeforgatjuk, és frissen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/kreativ-receptek/virslis-bucik/