Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Laktató és finom 5+3 szuper raguleves recept

Lépj túl a tárkonyos ragulevesen és próbálj ki valami újat!
Budai István budaiistvan Beküldte: 2015.10.13.

1. Tárkonyos csirkeragu leves

tarkonyoscsirke

Hozzávalók:

  1. 2 csirkemell filé
  2. 1 vöröshagyma
  3. 3 gerezd fokhagyma
  4. 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
  5. 1 sárgarépa
  6. 1 fehérrépa
  7. 1 karalábé
  8. 1  zellergumó
  9. 50 dkg gomba
  10. 50 dkg fejtett bab
  11. 30 dkg zöldborsó
  12. 30 dkg karfiol
  13. 1 kávéskanál pirospaprika
  14. 1 kávéskanál borsikafű
  15. 10 dkg száraztészta (lúdgége, eperlevél)
  16. 2 pohár tejföl (350 gr)
  17. 1 tk tárkony
  18. őrölt bors

A recept ide kattintva folytatódik!

[wp_ad_camp_5]

2. Csirkeragu leves lestyánnal

lestyán

Hozzávalók:

  1. 50 dkg csirkemellfilé
  2. 2 ek olaj
  3. 1 vöröshagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 2 szál sárgarépa
  6. 1 szál fehérrépa
  7. 1 zellergumó
  8. 30 dkg zöldborsó
  9. 1 kk pirospaprika
  10. őrölt bors
  11. 3 dl főzőtejszín
  12. 1 ek keményítő
  13. 1 ek lestyán
  14. 10 dkg levesbetét (lúdgége, eperlevél)

A recept ide kattintva folytatódik!

3.  Raguleves, pálinkával flambírozott marhahúsból (Mikszáth módra)

palinkas

Hozzávalók egy 20 literes bográcshoz:

  1. 20 dkg mangalicaszalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
  2. 2 kiló marhalábszár felcsíkozva
  3. 3 csokor újhagyma, (kettő az elején, 1 a többi zöld fűszer hozzáadásakor)
  4. pár gerezd fokhagyma szétnyomva, felvágva
  5. 1 doboz (500 g.) paradicsompüré
  6. 10 szál sárgarépa
  7. 2 kiló krumpli
  8. 2 kiló fagyasztott zöldbab
  9. 1 nagyobb csokor petrezselyem, és kapor zöld
  10. snidling a tálaláshoz, díszítéshez
  11. 1 vödör (850 g) tejföl, vagy ugyanennyi Meggle főzőtejszín
  12. 2 ek liszt a habaráshoz,
  13. 4 ek őrölt pirospaprika
  14. 1 kis zacskó őrölt bors, ugyanennyi őrölt kömény
  15. néhány szelet friss, csípős zöldpaprika
  16. 1 pár szeletelt gyulai kolbász
  17. kevés savanyúságlé, vagy kevés ecet
  18. 1 dl pálinka, a flambírozáshoz

A recept ide kattintva folytatódik!

[wp_ad_camp_5]

4. Legényfogó leves

legenyfogo

Hozzávalók:

  1. 30 dkg csirkecomb filé
  2. 40 dkg krumpli
  3. 25 dkg csirkemáj esetleg szív
  4. 20 dkg zöldborsó
  5. 20 dkg csemege kukorica
  6. 20 dkg erdei gomba vagy csiperke
  7. 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
  8. 2 nagyobb fej vöröshagyma
  9. 2 dl főzőtejszín
  10. 2 dl tejföl
  11. 1 teáskanál citromlé
  12. kevés olaj
  13. frissen őrölt bors
  14. kevés tárkony és kapor

A recept ide kattintva folytatódik!

5. Csülkös raguleves

csulkos

Hozzávalók:

  1. 1 kisebb csont nélküli csülök
  2. 50 dkg vajbab
  3. 1 kis szál kolbász
  4. póréhagyma
  5. 2 sárgarépa
  6. 2-3 szem burgonya
  7. bors
  8. tárkony
  9. erős pista
  10. tejföl
  11. liszt
  12. vaj
  13. citromlé

A recept ide kattintva folytatódik!

6. Zöldbabos sertésragu leves

zoldbabos

Elkészítése:

  1. 40 dkg sertés apróhús
  2. 1 fej hagyma
  3. 1 ek. zsír
  4. 2 babérlevél
  5. 5 szem köménymag
  6. 1 ek pirospaprika
  7. 30 dkg burgonya
  8. 10 dkg zöldbab
  9. 1 dl tejföl
  10. 1 ek liszt

A recept ide kattintva folytatódik!

7. Zöldséges sertésragu leves

sertesragu

Hozzávalók:

  1. 1 kg sertéslapocka
  2. 1 egész nagy fej vöröshagyma
  3. 2 ek tyúkzsír
  4. 1 kk só
  5. 0,5 kk őrölt bors
  6. 1 púpos tk fűszerpaprika
  7. 2 csapott ek házi darált paprika
  8. 1 közepes paradicsom
  9. 2 dl zöldborsó (nálam saját eltevésű mirelit)
  10. 2 közepes szál sárgarépa

A recept ide kattintva folytatódik!

8. Tejszínes, tárkonyos  csirkeragu leves

tarkonyos

Hozzávalók:

  1. 30 dkg csirkemell filé
  2. 20 dkg sárgahüvelyű zöldbab
  3. 1 fej vöröshagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 2 szál sárgarépa
  6. 2 szál fehérrépa
  7. 1/4 zeller gumó
  8. 1 evőkanál kacsazsír
  9. 2 dl főzőtejszín
  10. 1 ek étkezési keményítő
  11. 1 evőkanál tárkony (szárított)
  12. 1 mokkáskanál őrölt kömény
  13. só, bors

A recept ide kattintva folytatódik!

Budai István budaiistvan Beküldte: 2015.10.13.