Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marhahúsleves velős csonttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1-2 velős csont
  • 0,5 kg marhahús
  • 1 szelet káposzta
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 paprika
  • 2-3 karika csípős paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 krumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • szemes bors
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • lestyánlevél
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • zöldborsó
  • tészta

Elkészítése:

A húst és a csontot alaposan megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr, szedjük le a keletkezett habot róla, így nem lesz zavaros a levesünk.

Vegyük takarékra és tegyük bele a megpucolt, megmosott és feldarabolt zöldségeket a zöldborsó kivételével.

Sózzuk, beleszórjuk a szemes borsot, hozzáadjuk a vargányát és a zöld fűszereket. Takarék lángon főzzük. (Ne fedjük le!)

Amikor minden puha, lehúzzuk a tűzről és hagyjuk pihenni pár percet, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd átszűrjük egy másik fazékba.

Egy külön edényben sós, lobogó vízben főzzük ki a tésztát. Egy másik edénybe merjünk kevés húslevest (0,5 liter) és főzzük meg benne a friss zöldborsót.

A levest zöldséggel, főtt hússal kínáljuk, a velőt pedig pirítóssal és kovászos uborkával.

Tipp:

Sikerült hozzájutni egy velős csonthoz, így nem volt kérdés, hogy mit főzök ebédre. 🙂 Illetve a tészta sem rendhagyó, a képen ha megnézitek láthatjátok a formáját, durumlisztből készült olasz tészta, nagyon finom íze van,érdemes kipróbálni.

https://receptneked.wps.hu/levesek/109658/