Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 0,5 zeller vagy 1-2 szál szárzeller 5-6 dkg vaj 1-1,2 l hús alaplé 4 közepes méretű burgonya 2 sárgarépa 1 fehérrépa 1 csokor kapor 1 zsenge cukkini 1 marék konzerv kukorica 2 dl főzőtejszín 30 dkg bőr nélküli lazacfilé só fehérbors citromlé Elkészítése: Egy 4 literes fazékban vajat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 zeller vagy 1-2 szál szárzeller
  • 5-6 dkg vaj
  • 1-1,2 l hús alaplé
  • 4 közepes méretű burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor kapor
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 marék konzerv kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • 30 dkg bőr nélküli lazacfilé
  • fehérbors
  • citromlé


Elkészítése:

Egy 4 literes fazékban vajat olvasztunk, a hagymákat kockára vágjuk és megfuttatjuk rajta. Annyi lét öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Lefedjük, és addig pároljuk, míg a krumplit, a zellert és répát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd ezeket is hozzáadjuk.

A kaprot felaprítva beletesszük, majd a maradék húslével felöntjük.

15 percig főzzük, majd az aprított cukkinit és a kukoricát is hozzáadjuk a leveshez. Forraljuk, a lazacot kockára vágjuk, kb. 1-2 cm-esek legyenek, és keverjük a levesbe. Pár perc főzés után a tejszínnel dúsítjuk, és ha kell, utána sózzuk.

Aki szereti, citromlét is csepegtethet a levesébe. Frissen finom igazán.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is