Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombóc levesek

Húslevesek

Leves receptek

Alföldi húsgombóc leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 csokor petrezselyem só, bors, ételízesítő, olaj cérnametélt A gombóchoz: 50 dkg ízlés szerinti darált hús 1 tojás 2 gerezd fokhagyma só, bors kevés zsemlemorzsa Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk. Ezután felöntjük vízzel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.11.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, ételízesítő, olaj
  • cérnametélt

A gombóchoz:

  • 50 dkg ízlés szerinti darált hús
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kevés zsemlemorzsa


Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk. Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük. Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük. Amíg fől a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával, kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.

Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű de azért nem túl nagy gombócokat formázunk és a levesbe tesszük. Lassú tűzön, készre főzzük. Sós vízben kifőzött cérnametélttel, forrón tálaljuk 🙂

Tipp:

Ahogyan a húslevesbe is szoktunk tenni, ebbe is kerülhet kelkáposzta, sőt került is! 😉

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is