Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Leves receptek

Zöldség levesek

Alföldi nyári leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nyers burgonyát lereszeljük, majd a levét alaposan kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a sovány darált sertéshúst, sóval, reszelt fokhagymával, és borssal ízesítjük. Ezután a tojással és a liszttel könnyen formázható masszává gyúrjuk. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk, és enyhén sós vízbe téve körülbelül 15 percig főzzük. Ezután a gombócokat szűrőkanállal kiszedjük. A visszamaradt leves alapot tejfölből és egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.04.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A nyers burgonyát lereszeljük, majd a levét alaposan kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a sovány darált sertéshúst, sóval, reszelt fokhagymával, és borssal ízesítjük. Ezután a tojással és a liszttel könnyen formázható masszává gyúrjuk.

Diónyi nagyságú gombócokat formázunk, és enyhén sós vízbe téve körülbelül 15 percig főzzük. Ezután a gombócokat szűrőkanállal kiszedjük.

A visszamaradt leves alapot tejfölből és egy evőkanál lisztből készült habarással besűrítjük. Kb. 4-5 percig forraljuk, majd a gombócokat visszatéve tálaljuk. A levest apró, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is