Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alföldi nyári leves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg hús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • só

Elkészítése

A nyers burgonyát lereszeljük, majd a levét alaposan kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a sovány darált sertéshúst, sóval, reszelt fokhagymával, és borssal ízesítjük. Ezután a tojással és a liszttel könnyen formázható masszává gyúrjuk.

Diónyi nagyságú gombócokat formázunk, és enyhén sós vízbe téve körülbelül 15 percig főzzük. Ezután a gombócokat szűrőkanállal kiszedjük.

A visszamaradt leves alapot tejfölből és egy evőkanál lisztből készült habarással besűrítjük. Kb. 4-5 percig forraljuk, majd a gombócokat visszatéve tálaljuk. A levest apró, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/levesek/alfoldi-nyari-leves/