Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Hal receptek

Halászlevek

Leves receptek

Algyői filézett ponty halászlé

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg filézett ponty szeletekre, vagy kockákra vágva 0,5 kg halfej, halcsont, farok, vegyes apró hal (keszeg, kárász, stb.) 20 dkg ikra, haltej, belsőség (elhagyható) 2 közepes vöröshagyma 1-2 cseresznyepaprika ízlés szerint 1 ek sertészsír 3 ek őrölt fűszerpaprika só Elkészítése: A pontyot lepikkelyezzük, kicsontozzuk, fejét, farkát levágjuk, és uszonyaival együtt félretesszük az alapléhez. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett ponty szeletekre, vagy kockákra vágva
  • 0,5 kg halfej, halcsont, farok, vegyes apró hal (keszeg, kárász, stb.)
  • 20 dkg ikra, haltej, belsőség (elhagyható)
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1-2 cseresznyepaprika ízlés szerint
  • 1 ek sertészsír
  • 3 ek őrölt fűszerpaprika


Elkészítése:

A pontyot lepikkelyezzük, kicsontozzuk, fejét, farkát levágjuk, és uszonyaival együtt félretesszük az alapléhez.

A kicsontozott halszeletek filézését a farokrésznél kezdjük (ott van benne a legtöbb Y szálka). A halszeleteket 4-5 mm távolságra a bőréig beirdaljuk ott, ahol a legtöbb szálkát érezzük (ujjbeggyel kitapintható).

Erősebben besózzuk a húsos felén. Legalább 1 óráig állni hagyjuk (a szálkák szinte feloldódnak a sóban).

Ezalatt a bográcsban zsíron enyhén megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk az őrölt paprika felével, felöntjük vízzel, enyhén megsózzuk, és hosszú időn keresztül (legalább 1 óra) lassú tűzön főzzük a cseresznyepaprikával a hal csontos részeit, a fejét és az apró halakat. Addig, míg a csontokról teljesen leválik a hús. Ekkor átpasszírozzuk.

A bográcsot kitakarítjuk, újra tűzre tesszük, majd az így nyert sűrű alaplét ízlés szerint felhígítjuk, belefőzzük a tetszés szerint szeletekre, vagy kockákra vágott pontyot, kicsivel később az ikrát, a haltejet, belsőséget (ha van). Rászórjuk a maradék fűszerpaprikát, ízlés szerint még csípőset is, majd felforraljuk. A forrástól számítva újabb 10 percig főzzük, ezalatt a hal is készre fő.

A zsírt semmiképp ne helyettesítsük olajjal, mert egész más lesz az íze halászlevünknek!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is