Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma-ananász leves hidegen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8-10 db savanykás alma
  • 1 nagy konzerv darabolt ananász
  • 0,5 liter tejszín
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • fahéj

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk, hogy ne barnuljon, meglocsoljuk a citrom levével. Meghintjük fahéjjal és hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot is, majd annyi vízzel felengedve, amennyi ellepi feltesszük főni. Amikor megfőtt az alma felét félre tesszük. Ugyanígy az ananász felét is, ez lesz a levesbetétünk.

A maradék ananászt levével együtt az almára öntjük és egy botmixerrel pürésítjük. A tejszínt kevés pürésített levessel simára kikeverjük és összeforraljuk, végül belereszeljük egy citrom héját. Ha szükséges, cukorral édesítjük. Jól behűtve, hidegen tálaljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/levesek/alma-ananasz-leves-hidegen/