Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 közepes alma 25 dkg eper 1 csipet só 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében) 2 dl főzőtejszín (20%-os) 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor 1 tasak vaníliás cukor Elkészítése: Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.06.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 közepes alma
  • 25 dkg eper
  • 1 csipet só
  • 2-3 ek cukor (a gyümölcsök édességének függvényében)
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 0,5 tasak eperízesítésű pudingpor
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve, hogy kicsit túlérje, feltesszük főni. Meghintjük a sóval, cukorral. Ha már puha, hozzáadjuk az epret.

A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük. A levesből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.

Jól behűtve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is