Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alma-körte krémleves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb alma
  • 3 nagyobb körte
  • 0,5 citrom leve
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2-3 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csapott tk őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl sűrű tejszín


Elkészítése:

A gyümölcsöket meghámozzuk, magházukat kivágjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A citromlével meglocsolva, annyi vízzel, hogy épp ellepje, pár perc alatt puhára főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, sóval, cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.

Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel.

A levest botmixerrel pépesítjük. A pudingot pár evőkanál meleg leves levével felhígítjuk, majd a levesbe csorgatjuk. Hagyjuk besűrűsödni.

Pár szelet friss gyümölccsel, citromfűlevéllel díszítve kínáljuk.

[box style=”info”]Ősszel is érdemes minél több gyümölcsöt fogyasztani, ha nem is friss formában, de egy kellemes levesként kínálva. Így még a válogatósabb gyerekek is szívesebben megeszik az almát, körtét.
Kínálhatjuk hidegen vagy langyosan, ízlés szerint.[/box]

https://receptneked.wps.hu/levesek/alma-korte-kremleves/