Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 nagyobb alma 1 tk citromlé 0,5 kk őrölt fahéj 1 nagy csipet só 2 ek cukor 1 ek vaníliás pudingpor 2 dl főzőtejszín (20%-os) 2 db szegfűszeg 1 tasak vaníliás cukor Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a sóval, fahéjjal, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb alma
  • 1 tk citromlé
  • 0,5 kk őrölt fahéj
  • 1 nagy csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük és a gyümölcsöt apróra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk a sóval, fahéjjal, cukorral és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.

Ha az alma puhára főtt, merülő mixerrel pépesítjük. Hagyhatunk benne alma darabokat ízlés szerint. Beleszórjuk a szegfűszeget.

A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a meleg levesből pár kanállal felhígítjuk és állandóan kevergetve a levesbe csorgatjuk.

Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni.

Mentalevéllel díszítve tálaljuk.

[box style=”info”]Ez egy igen egyszerű, gyümölcsös krémleves. Télen melegen, nyáron jól behűtve az igazi.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is